PartnereinkFödém szigetelés utólag

Amennyiben a tetőfödém nincs leszigetelve mi a legoptimálisabb megoldás, hogy a házunkból a padlás fele ne távozzon a meleg?

A szigetelés módja függ attól, hogy terhelhetőnek kell lennie a szigetelésnek, vagy úgymond „nem járható” födémszigetelést készítünk.

Nem járható födémszigetelés esetén egyszerű a megoldás: a hőszigetelő táblákat felülről, külön rögzítés nélkül építjük be, ami egyszerű elhelyezést, fektetést jelent. A hőszigetelő táblák vastagságával ezért nem célszerű takarékoskodni, de ajánlott a szigetelőanyag két rétegben való fektetése, rétegenként kötésben és soronként “eltolt” lemezcsatlakozási hézagokkal. Ha a padlásfödém terhelése, igénybevétele számottevő mértékű és/vagy a meglévő tetőfedés nem fokozottan vízzáró (pl. nincs alátéthéjazat, és a tetőfedés elemcsatlakozásai hézagosak), a hőszigetelés felett polietilén fólialepedő technológiai szigetelés és betonpadozat készítése lehet a megbízható megoldás.

Terhelhető szigetelés:
A födémre elhelyezett hőszigetelés önmagában többnyire nem alkalmas arra, hogy azon járjanak vagy nehezebb tárgyakat is elhelyezzenek rajta. Az általában kis teherbírású – gyakran faszerkezetes – födémek a további terhelést nem bírják, ezért a járófelület képzésére általánosan elterjedt 5 cm betont sem lehet ráhúzni. Ilyen esetben a padlásfödém utólagos szigetelésére például az Austrotherm Padlap nevű terméke alkalmazható, aminek segítségével a födém hatékonyan, gazdaságosan, házilagosan is szigetelhető, és a padlás tárolási funkciója is megmarad.


További ajánlott tartalmak a téma kapcsán

• Új-Ház
• Terasz burkolása
VÁSÁROLJON
WEBÁRUHÁZUNKBAN!
PÉ-ME Kft.
7030 Paks, Fehérvári út 31.
Tel.: +36 (75) 510-580
Fax.: +36 (75) 510 581
E-mail: info@ujhazpaks.hu
Nyitva: 7-17 (H-P), 7-12 (Szo)
       
Keresés a weboldalon
 


GOP-2.2.3-08-2009-0072